Ölreklam övermålat efter anmälan

SOLNA Öltillverkaren Galatea målade i fredags över sin TT-reklam på ett fotbollsspel på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna. Detta efter blivit anmält till Konsumentverket.

Fotbollsspelet i väntrummet på barnsjukhusets endokrinologiska avdelning målas över med en grön neutral färg för att dölja alkoholreklamen för Three Towns.

– Vi beklagar, vi anser givetvis att alkoholreklam inte ska finnas i sjukhusmiljö, särskilt på ett barnsjukhus. Men vi vet inte hur spelet hamnat där, de togs fram för över tio år sedan i en krogsatsning, säger Lasse Persson, manager Swedish Brands på företaget, till Drugnews.

Han tror att någon krog eller privatperson kanske gett det till sjukhuset och att stått där ganska länge. Företaget har inte betalat för att få ha reklamen där.

Galatea tog kontakt med sjukhuset häromdagen efter att kvinnoorganisationen KSAN och kommunen anmält reklamen på barnsjukhuset som stötande och brott mot alkohollagen och det uppmärksammats i media.

– Det blev jättefel, men hoppas efter ommålning att spelet kan fortsätta glädja barnen på avdelningen. Det är ett populärt spel vad jag förstår, säger Lasse Persson.

• Kan det finnas fler lekspel i omlopp med er ölreklam på olämpliga platser?
– Det hoppas jag verkligen inte, det är inget vi känner till i vart fall, svarar han.

Etiketter:

Annonser