Studentläkare sparkad – skrev ut knark

STOCKHOLM En studentläkare vid Stockholms universitet fråntas omedelbart sin legitimation. Detta efter systematiskt skrivit ut narkotikaklassade läkemedel, bland annat till en patient som ville ta sitt liv.

Det är Hälso- och ansvarsnämnden, HSAN, som drar in läkarlegitimationen för mannen, som i flera år skrivit ut recept för bl a benzodiazepiner mot betalning.
I beslutet står att läkarens förskrivning är “upprörande, omdömeslösa och helt utanför vetenskap och beprövad erfarenhet“.

– Det var åtminstone en patient, som framgår från i vårt beslut, som blev jättehårt drabbad och försökte ta sitt liv. Och det är ju synnerligen allvarligt, säger Aud Sjökvist, ordförande för HSAN, till SVT ABC.

En kvinna berättar för tv-kanalen att hennes son själv fick bestämma vilka läkemedel han ville ha för dagen och fick betala ganska mycket för det till mannen.

Läkaren är inte längre välkommen tillbaka till sin arbetsplats på Stockholms universitet som har 65 000 studenter. Nu ska ledningen försöka undersöka om fler studenter fått för mycket narkotiska läkemedel utskrivna.

• ABC-inslaget:

Etiketter:

Annonser