Många drogtestade i Furuvik

GÄVLE Reggaefestivalen i Furuvik pågår och hårdbevakas av polisen. Ett 70-tal besökare har testats för ringa narkotikabrott hittills.

Polisen har tillfälligt öppnat en mobil polisstation i Furuvik nära Gävle under de två festivaldagarna och polisnärvaron är hög.

Under fredagen och natten till lördagen tog polisen in ett 70-tal personer till kroppsbesiktning. Elva av dem var under 18 år. Alla släpptes efter provtagning och förhör, uppger SR Gävleborg.

Det gjordes även 30 beslag av misstänkt narkotika. En utländsk man anhölls misstänkt för ringa narkotikabrott då hans identitet inte kunde klargöras.

Tre ungdomar har gripits misstänkta för misshandel av en fjärde person och misstänks även för narkotikabrott.
Dessutom har 18 berusade personer omhändertagits och en misstänkt sjöfyllerist togs av Kustbevakningen, rapporterar Arbetarbladet.

Ifjol testades närmare 150 besökare misstänkta för drogpåverkan och flera beslag gjordes på reggaefestivalen i Furuvik. Men arrangören ansåg att det var en lugn tillställning med tanke på att 13 000 personer besökte festivalen.
Trots kritik och oro om drogproblem så hölls alltså även i år en festival i Furuvik. Musikfesten fortsätter lördag.

Efter ett decennie med reggaefestivaler i Uppsala, så beslutade arrangörerna ifjol att inte fortsätta efter kritik om mycket narkotika, både bland publik och några artister.

• Debattartikel: ECAD Gävleborg om cannabis mm: “Furuviksreggae i knarkets tecken“.

Etiketter:

Annonser