Hamilton kräver ändrad lag

STOCKHOLM Riksdagsledamoten Carl B Hamilton (FP) kräver i en debattartikel att regeringen kommer med förslag om att ändrar alkohollagen för att komma åt e-handeln, och det snabbt.

Med hänvisning till Göran Lundahls utredning och att City Gross via ett danskt företag börjat sälja alkohol med företagets matkasse kräver riksdagsledamoten och ledamoten av Systembolagets styrelse Carl B Hamilton (FP) kräver att riksdagen ska ändra lagen.

Carl B Hamilton framför kraven i en debattartikel i Svenska Dagbladet . Hamilton menar att det är viktigt att regeringen snabbt klargör att man vill ändra lagen. Det skulle enligt Hamilton avhålla andra företag från att följa efter.

I debattartikeln framför Hamilton hård kritik mot de företag som kringgår Systembolagets monopol på alkoholförsäljning. Han menar att deras agerande inte är förenligt med företag som tar ett socialt ansvar. “För de aktuella företagen gäller närmast motsatsen till ansvarstagande“, skriver Hamilton.

En ny lagstiftning bör vara på plats senast första halvåret 2014, skriver Hamilton, och påpekar att Systembolaget har stöd både i en folklig opinion och en tydlig riksdagsmajoritet. “Kraven på regeringen att agera, och dessutom att agera snabbt, kommer att vara tydliga från många i riksdagsmajoriteten. Det kan regeringen utgå från.“

Etiketter:

Annonser