Tre skjutna vid marijuanafest

DENVER Tre personer skottskadades lindrigt i lördags i Denver vid en stor gatufest för marijuanavänner. Tusentals hade samlats för att fira legalisering av drogen i amerikanska delstaten Colorado.

Det var vid femtiden i lördags eftermiddag, lokal tid, som den uppsluppna, höga stämningen bröts vid Civic Center Park i Denver. Där hade uppåt tiotusen personer samlats för att umgås, lyssna på musik och röka marijuana.

Plötsligt hördes skottsalvor som några trodde var fyrverkeri, tusentals andra förstod allvaret och rusade i panik iväg.
En man och en kvinna skottskadades i benen och fördes till sjukhus, med ej livshotande skador. Dessutom snuddade en kula en minderårig en bit bort som själv uppsökte sjukhus. Flera andra chockades. Festen avbröts av arrangörerna.

Bilder via Sky Fox:

Polisen i Denver söker nu två män misstänkta för inblandning i skottlossningen. Natten till söndagen scannades videofilmer från “4/20“-partyt, vittnen som sett något uppmanas att höra av sig.
En person som såg männen uppger för Denver Post att händelsen “absolut var gängrelaterad“.

Skotten inträffade bara några dagar efter terrorattentatet mot Boston marathon, som chockat många amerikaner och rädsla för fler terrordåd fanns kvar.

Lördagens gatufest i Denver – en årlig fest för att fira 20:e april under kodnamnet 420, som står för cannabisbruk – är den första sedan folkomröstningen i november då en majoritet i delstaten röstade för att legalisera marijuana för personer som fyllt 21 år. Enligt federal lag är dock drogen fortfarande olaglig.

Etiketter:

Annonser