Almedalsdrinken i år med hallonsmak

VISBY Fjolårets succé, alkoholfria Almedalsdrinken är tillbaka. I år med smak av hallon och citron. Nätverket bakom drinken ska serverar den på ännu fler ställen. Drugnews har drinkreceptet!

Ifjol gjorde Almedalsdrinken – då baserad på jordgubbe och fläder – stor framgång på mingel och serveringar i Visby i samband med politikerveckan.
Den fick även pr-byrån Westanders pris “Hetast i Almedalen“.

I år så är man tillbaka med en Almedalsdrinken 2.0, denna gång med smak av hallon och citron. Liksom tidigare är det bartendern Örjan Åstrand som tagit fram drinkreceptet.

– Efterfrågan på ett bra alkoholfritt utbud under Almedalsveckan har ökat kraftigt de senaste åren och Almedalsdrinken hjälper till att fylla det behovet. För många är Almedalen en gigantisk arbetsplats och vi tycker det är självklart att drinken ska finnas med i år igen, men med en ny fräsch smak, säger Linda Engström, talesperson för organisationerna bakom Almedalsdrinken.

Ett flertal uteställen och krogar har redan beslutat att servera den nya upplagan av drinken. Nytt för i år är att även ett mobilt team ska finnas tillängligt för att kunna serverar drinken på mingel och andra arrangemang i Visby.

Bakom Almedalsdrinken står ett nätverk av organisationer som arbetar med frågor kring alkohol, andra droger och folkhälsa.

• Recept på Almedalsdrinken 2013:
0,5 dl hallon, 2 cl färskpressad citron, 1 cl outspädd hallonsaft, 2 cl outspädd flädersaft och mineralvatten. Mosa hallonen och tillsätt citron och safterna. Lägg i isbitar och fyll upp med mineralvatten. Rör om och servera med en citronskiva.

Etiketter:

Annonser