Flera unga i knarkhärva i Säffle

SÄFFLE På kort tid har polisen gripit 18 ungdomar i narkotikarazzior i värmländska Säffle. Beslag har gjorts av hasch, rökmixen Spice och amfetamin.

För två veckor sedan gjordes en husrannsakan i ungdomslägenhet och sedan ytterligare åtta adresser. På alla ställen hittade polisen droger, rapporterar Värmlands Folkblad.

Insatsen – som följts upp av fler tillslag – gjordes efter att socialtjänsten, skolor och föräldrar slagit larm. Tio av de gripna är omyndiga, den yngsta går i nionde klassen. De flesta bor hemma hos föräldrarna.
Alla utom en hade narkotika i kroppen, enligt drogtester.

– Polisinsatsen blev jättebra, men resultatet är tråkigt. Det visar hur stort problemet är med ungdomar och missbruk. Vi ser i vår kartläggning i länet att vi har ett stort bekymmer med detta, säger Daniel Fernström, chef för polisens ungdomsgrupp, till Värmlands Folkblad.

Hasch har hittats, men även amfetamin och en kille i 20-årsåldern är misstänkt för tillverkning av rökmixen Spice, som består av syntetiska cannabinoider som blandas med växtdelar.

Fyra män i 20-årsåldern har varit anhållna för narkotikaförsäljning och beslut om åtal är på gång. Även kopplingar till Karlstad finns där polis misstänker 14 personer för innehav och köp av hasch.

Etiketter:

Annonser