Finland: ingen nätbutik för Alko

HELSINGFORS Finska alkoholmonopolet Alko är beredd att starta näthandel om riksdagen ändrar alkohollagen. Omsorgsminister Maria Guzenina-Richardson är skeptisk, men uppger att man följer svenska Systembolagets försök.

Statliga Alkos vd Hille Korhonen sade nyligen att det statliga bolaget är beredd att starta en näthandel av alkohol om nuvarande alkohollag ändras. Dagens lag tillåter inte att priser anges på webben på starksprit. Däremot kan finländare legalt beställa vin från utländska webbplatser.

Men omsorgsminister Guzenina-Richardson (S) är tveksam och har svårt se fördelar med näthandel för Alko. Hon är övertygad om att det skulle leda till negativa följder med ökade alkoholskador, enligt Hufvudstadsbladet.

Finland följer dock noga hur svenska alkoholmonopolets försöket med näthandel fungerar.

• Vad gäller Systembolagets näthandel med hemkörning, så är det inte hittills någon större succé. Från starten i november till slutet av januari har totalt 160 leveranser gjorts via Systembolaget (innefattar delar av Stockholmsområdet, från årsskiftet Uppsala, Borås och snart även Göteborgsområdet).

Etiketter:

Annonser