Sex anhållna för alkoholsmuggling

FALUN Sex män greps i tisdags i en omfattande razzia i Dalarna på flera adresser misstänkta för del i storskalig smuggling av alkohol. Männen har nu anhållits.

Vid klockan sex på morgonen slog tullen efter en tids spaning slog till i Borlänge och Falun. I den samordnade aktionen – som Drugnews tidigare rapporterat om – deltog även personal från polisen, skatteverket och kronofogden.

Sex män greps – fem är från Borlänge och en från Gagnef – och stora mängder alkohol påträffades. Det handlar om stora mängder öl, men även vin och sprit, som förts in från Tyskland sedan 2010 och sålts vidare i Dalarna.

Kammaråklagare Ewa Witzell vid internationella åklagarkammaren i Stockholm, beslutade senare under dagen att anhålla männen.

– Brottsrubriceringen är grov smuggling. För de personer som endast varit aktiva i brottsligheten i Dalarna, och inte själva har smugglat så är brottsrubriceringen så olovlig befattning av smuggelgods respektive försäljning av alkoholdrycker, säger hon till P4 Radio Dalarna.

Hur stora mängder alkohol och vilka vinster de misstänkta tjänat på handeln får vidare utredning visa.

Etiketter:

Annonser