Armstrong talar ut hos Oprah

WASHINGTON Ska vanärade cyklisten Lance Armstrong till slut erkänna dopingbrott och söka förlåtelse hos tv-profilen Oprah Winfrey. Det får vi se på torsdag kväll då intervjun med honom sänds.

Den tidigare framgångsrike cyklisten har inte låtit sig intervjuas sedan han i oktober fråntogs alla Tour de France-titlarna och stängdes av på livstid av amerikanska antidopingorganet Usada och internationella cykelförbundet.

Han anklagades startat det mest utvecklade dopingprogrammet i cykelsportens historia och drog in kollegor. Men har inte tidigare medgett anklagelserna. Trots tusen sidor anklagelser och tidigare lagkamraters vittnesmål.

Intervjun gjorde Oprah i måndags med honom och ska sändas uppdelat torsdag och fredag. Enligt US Today erkänner han i intervjun att han använde sig av doping, redan 1996 d.v.s. långt före första Tour de France-segern.

Det spekuleras nutt 41-åringen fått en möjlighet att söka förlåtelse, bättra på ryktet och kanske få möjlighet att tävla på elitnivå i triathlon (han är avstäng från alla OS-sporter). Och Oprah Winfrey behöver stärka sitt tv-nät med världens uppmärksamhet. En “win-win“ för dem båda, enligt Sydney Morning Herald.

Etiketter:

Annonser