Nätutbildning för läkare om opiatmedicin

BETHESEDA Amerikanska National Institute on Drug Abuse har publicerat en nätbaserad utbildning för läkare och medicinska rådgivare om det komplexa problemet med opiatläkemedel.

Materialet är en del av NIDA:s medicinska initiativ för att tillhandahålla hjälp till läkare och andra utövare som har rätt förskriva medicinska narkotiska preparat, skriver det statliga forskningsorganet på sin hemsida.

I USA förekommer ett utbrett missbruk av receptbelagda, opiatbaserade läkemedel. För att kunna motverka epidemin pågår olika satsningar från de federala myndigheterna och nu har NIDA kommit med en ny utbildning för förskrivande läkare.

Två särskilda kurser som finns tillgängliga, “Säker förskrivning för smärtpatienter“ och “Hjälpa de som missbrukar receptbelagda läkemedel“. I kurserna ingår också videofilmer som visar exempel på hur ett samtal mellan läkare och patient kan gå till, för en optimalt säker användning av de omstridda läkemedlen och förväntade resultaten av behandlingen.

De båda utbildningsmodellerna tillhandahålls nu på webben för medicinsk vidareutbildning. Sedan 1 oktober i år har över 20 000 läkare och andra genomgått utbildningen.

Etiketter:

Annonser