Sångerska dömd för knarksmuggling

SUNDSVALL Sångerskan Kikki Danielsson döms för narkotikasmuggling av Hovrätten för nedre Norrland. Hon måste nu betala 10 000 kronor i böter efter att ha beställt narkotikaklassade tabletter.

I våras friades den folkkära artisten av tingsrätten i Hudiksvall. Men åklagaren överklagade och begärde att Kicki Danielsson, 60 år, skulle dömas till fängelse.

I torsdags meddelades hovrättens dom som fäller henne. Hon slipper fängelse, men ska betala 100 dagsböter à 100 kronor, och även återbetala en del av försvarskostnader till staten.

Tullen på Arlanda hittade i oktober 2010 ett paket med 240 tabletter Diazepam som var sänt från Indien och adresserat till henne. Det är ett lugnande och ångestdämpande preparat i gruppen bensodiazepiner som är narkotikaklassat.

Hon medgav själv att hon från en nätsajt beställt en mindre mängd av ett annat preparat (90-100 tabletter Stilnoct, som också är narkotikaklassade), men inte förstått att det var brottsligt. Under rättegången i hovrätten i oktober i Sundsvall sade Kikki Danielsson att hennes läkare förskrivit insomningstabletter, men inte berättat att de var narkotikaklassade.

– Jag har varit dum och naiv och det kan jag lära mig något av, men jag har aldrig använt några droger. Jag är livrädd för narkotika och brukar alltid varna ungdomar för droger, sa hon under hovrättsförhandlingen enligt Aftonbladet.

Domstolen tror på hennes uppgifter om att avsikten var att beställa en mindre mängd Stilnoct-tabletter för eget bruk och bedömer det som ringa narkotikabrott.

Etiketter:

Annonser