Ny alkoholdryck smakar vatten

SAN FRANSISCO Det är upplagt för förrädiskt berusningsdrickande med en ny kolsyrad, maltbaserad dryck i USA. “Air“ är specialframtagen för att inte dofta och smaka alkohol, den är färglös och smakar som kolsyrat vatten.

Alkoholindustrin i USA hittar på det ena udda säljtricket efter det andra. För något år sedan var det Four Loko som innehöll så höga koffeinhalter att alkoholens inverkan inte märktes, utan folk drack så mycket så att de blev både koffein- och alkoholförgiftade. Den drycken förbjöds senare.

Nu har en annan producent tagit patent på en process som gör att alkoholens typiska smaker och doft har “trollats“ bort. Air, som innehåller cirka fyra procent alkohol, saluförs nu i de västra USA i påkostade reklamkampanjer. Drycken ska sedan lanseras över hela kontinenten, skriver Gizmondo.

Kritiker menar att drycken är minst lika farlig som Four Loko eftersom konsumenter luras att dricka sig berusade. Nya dryckens framtid i landet kan bli lika kortvarig när myndigheter börjar granska den.

Etiketter:

Annonser