Almedalsdrinken på väg bli Hetast

VISBY Den alkoholfria Almedalsdrinken är med i slutstriden om utmärkelsen Hetast i Almedalen, avslöjar pr-byrån Westanders jury. Övriga nominerade är Arla, Lärarförbundet, Samhall och Vårdförbundet.

Almedalsdrinken syns överallt i Visby denna vecka. Häromkvällen serverades nära 500 drinkar med bl. a jordgubbar, fläder och mynta på ett mingel hos Makthavare.se. I TV4 fick den fem solar och flera ser den som en god konkurrent till rosévin.

Motiveringen till att drinken går vidare är:
“För att de med Almedalsdrinken presenterar ett alkoholfritt festalternativ utan pekpinnar“.

– Jättekul, spännande. Vi har bara mött positiva reaktioner på drinken från såväl restauranger, mingelbesökare och i media. Istället för att gå emot och bara tala om för mycket alkohol i Almedalen, så ville vi erbjuda en ny drink, säger Mats Gunnarsson, talesperson för Folkrörelser mot droger, till Drugnews.

Nätverket sköter lanseringen med hemsida, facebook och mingel nära Donners torg, och flera krogar och klubbar servera drinken. Kända bartendern Örjan Åström har tagit fram receptet, som baserar sig på gotländska produkter. Han har på plats berättat om vikten av att även kunna erbjuda alkoholfria drinkar och har muddlat jordgubbar till sin specialdrink under veckan i Visby.

Totalt hade ett 25-tal nomineringar gjorts till deadline vid torsdag lunch, och juryn har alltså nu utsett de fem som går vidare. Vem som tilldelas priset avslöjas på fredag förmiddag av Westanders jury.

Etiketter:

Annonser