Alkohol serveras på läktaren

GÖTEBORG Alkoholservering går på tvärs i Göteborg. Nattklubben Parken har fått sitt tillstånd indraget, men på Gamla Ullevi går det köpa alkohol på läktaren under EM-fotbollen.

Sveriges tre matcher i gruppspelet visas även på storbildskärm på Gamla Ullevi. Och arenans restaurang har fått tillstånd att servera alkohol i ett begränsat läktarområde som är inhägnat under matcherna, bland annat under fredagens ödesmatch Sverige – England.

Det krävs biljett för att komma till läktardelen som tar ungefär 200 personer och ligger i anslutning till restaurangen.
– Vi prövar det här. Internationellt är det ganska vanligt på stora evenemang, typ Super Bowl och liknande. Det här är inga högriskmatcher. Det är mer under ordnade former med en annan typ av publik, säger Bengt Arne Reinholdson (S), ordförande för tillståndsenheten i Göteborg, till Göteborgs-Posten.

En restaurang som dock istället får tillståndet indraget är Parken på Vasagatan i centrala staden. Detta efter att stället “haft allvarliga problem med ordning och nykterhet“ och brutit mot alkohollagen. En ansökan om att Parken ska få servera alkohol till 05 på morgnarna avslogs av nämnden.

Efter lång debatt om krogars öppettider, fylla och våldsbrott så beslutade kommunfullmäktige nyligen att minska serveringstiderna i Göteborg till längst till 03, utom på lördagsnätter då 05 blir kvar för de som har tillstånd. Urspungligen föreslogs att 03 skulle var senaste tid hela veckan.

Etiketter:

Annonser