Polisrazzia i Roslagen mot knark

ÅKERSBERG Förra veckan gjorde polisen en stor insats mot narkotika bland ungdomar i Åkersberga och Vaxholm. En man i 45-årsåldern anhölls för en omfattande cannabisodling.

Det var efter flera vaga tips om att unga missbrukar och tidigare kartläggning om att ett par hundra ungdomar finns i riskgruppen som polisinsatsen gjordes i Roslagen.

Under två dagar, 23 och 24 maj, gjordes riktade insats mot narkotika i Österåkers kommun, men även Vaxholm. Det gjordes 18 ingripande mot personer, tolv av dem i 15-17-årsåldern, mestadels för eget bruk och innehav.

Hembesök och samtal med föräldrar gjordes även i insatsen där ett tjugotal poliser och även socialarbetare deltog.

En man i 45-årsåldern greps och anhölls efter att en cannabisodling med ett 70-tal plantor hittats.

Polisen i Åkersberga har märkt att droganvändning blivit vanligare bland unga, även elever som röker cannabis under skoltid har förekommit. Senaste åren har även skett dödsfall bland unga som prövar nya droger, och våld mellan olika gäng som säljer narkotika.

– Som närpoliser får vi tyvärr ibland följa den tragiska utvecklingen från att ungdomar börjar missbruka droger till att de slutar med sina sportintressen, hoppar av skolan och till sist dras in i den kriminella världen och börjar begå brott som narkotikaförsäljning, stölder och rån, säger polisinspektör Magnus Bäckström i en kommentar.

• Fotnot: SVT:s regionalstation ABC:s reportage om narkotikainsatsen.

Etiketter:

Annonser