Stora dopingbeslag – 13 häktade

STOCKHOLM Tullen och polisen mycket stora beslag av dopingmedel och narkotika i flera insatser. Tretton personer i Stockholm, Skåne och Dalarna har häktats misstänkta för att ha sålt preparat för fler miljoner kronor.

Ett 50-tal tulltjänstemän och ett 30-tal poliser har deltagit i räderna senaste tiden i landet. Stora dopingbeslag gjordes förra veckan värt tiotals miljoner, enligt SVT ABC-nytt.

Ampuller, tabletter, pulver och flaskor har smugglats från Sydostasien och nätverket har sålt det vidare. Härvan är ännu i sin linda och fler gripande är att vänta.

Misstankar om grovt dopingbrott och grovt narkotikabrott riktas mot de nu häktade som tros ha smugglat och hanterat stora mängder doping och narkotika.
– Det har varit stora beslag som har gjorts. Det är grova brott och en verksamhet som har omsatt miljontals kronor, säger Jesper Liedholm vid Tullverkets presstjänst till TT.

Han vill inte gå in på vilka slags preparat det handlar om eller vilka kön de gripna har, utan hänvisar till förundersökningssekretess. De flesta av dem häktades 11 maj i Stockholms tingsrätt.

Etiketter:

Annonser