Ökad knarksmuggling vid Öresund

MALMÖ En 26-årig man som greps på Öresundsbron med 34 kilo cannabis dömdes i onsdags till fyra års fängelse. Narkotikasmuggling över sundet har tredubblats på brotågen senaste tre åren.

26-åringen stoppades i november och i hans bil hittades 34 kilo av drogen. Nu dömer Malmö tingsrätt honom till fyra års fängelse för grov narkotikasmuggling och därefter tio års utvisning, rapporterar TT.

Han medgav att väska med narkotikan var hans, men att han inte kände till innehållet. Två liftare i bilen var först misstänkta, men avfördes senare.

Drogsmugglingen har ökat över Öresundsbron. Ifjol gjorde tullen 985 narkotikabeslag på brotågen som trafikerar Köpenhamn-Sverige. År 2009 gjordes 316 narkotika beslag på tågen, första tre månaderna i år hela 310 beslag, uppger Tullverket för Metro.

Det är främst cannabis (hasch/marijuana) som hittas. Flera av smugglarna är unga personer, även 15-åringar har stoppats. Särskilt på torsdagar och fredagar påträffas unga som varit i Danmark och handlat cannabis inför helgen till sig själva och kompisar.

Etiketter:

Annonser