Polisrazzior mot skolelever

STOCKHOLM Polisen gjorde på onsdagsmorgonen tillslag i hemmen hos flera högstadieungdomar efter misstankar om narkotikahandel kring skola. Ett tiotal togs till förhör på polisstationen på Södermalm, men många fler ska kontaktas.

– Jag kan bekräfta att vi gjort tillslag mot ett antal unga, men vi håller på fortfarande och ber att få återkomma senare, säger Patrick Widell, chef för polisens ungdomsrotel i Stockholm, till Drugnews.

Polisen kom på morgonen och hämtade 12-15 ungdomar från deras bostäder till förhör. Fler skolungdomar – totalt cirka ett 50-tal – ska höras om misstänkta drogproblem.
– Ingen är i nuläget misstänkt för något brott och inga beslag har gjorts. Det handlar bara om informationsinhämtning och samtal för att få en bättre bild, säger Sofie Österheim på Citypolisens presstjänst.

Flera av de som förts till samtal är bara i 15-årsåldern. De går på Åsö grundskola på Södermalm.
– Vi har misstankar om att droger förekommer bland elever, och vill vara öppna. Vi har fått information från fältassistenter, elever och föräldrar och har god kontakt med polisen. Vi vill värna en drogfri skola, säger rektorn Margot Valegård till Drugnews.

Hon betonar att narkotika finns på hela Södermalm och “inte är dyrare än godis“. Men att inga elever påträffats påverkade på skolan. Under våren har skolan haft flera föräldramöten.
I information till tonårsföräldrar har skolans fältassistenter flaggat för att några elever provat och använder droger.
“Tyvärr är det nu ett faktum även här hos oss på Åsö. Vi vet att det finns elever på skolan som både köper, säljer och röker Cannabis“, står det på skolans hemsida.

Undervisning bedrevs som vanligt under onsdagen på skolan som har 487 elever i årskurserna 7 – 9.

Etiketter:

Annonser