Sjutton greps vid razzia i Sundsvall

SUNDSVALL Vid en riktad närpolisinsats mot narkotika i Sundsvalls i tisdags frihetsberövades 17 personer för drogpåverkan och vid en husrannsakan beslagtogs tabletter och misstänkta nätdroger.

Ett 15-tal närpoliser deltog i insatsen mot missbruk och ordningsstörande i centrala Sundsvall och förorterna Kvissleby och Granloholm. Bland annat efter klagomål från allmänhet och butiksägare.

– Vi ingrep mot droger, påverkade personer och relaterat våld, bland annat runt busstationen Navet för att visa att det inte är ett laglöst centrum. Vi kunde gripit betydligt fler om vi varit fler poliser, säger Robert S Öhman, tillförordnad chef för brottsförebyggande enheten hos Sundsvallspolisen, till Drugnews.

Sjutton personer i åldrarna 20 till 64 år, varav en kvinna, togs till polishuset för förhör och drogtester misstänkta för ringa narkotikabrott. Snabbtester visade positivt för cannabis för många och även opiatläkemedlet Subutex för sju åtta av dem, men mer utförliga analyser ska göras. Alla släpptes senare samma dag.

Ett tips om langning ledde även till att husrannsakan gjordes mot en bostad. Där hittades över 200 misstänkta narkotikatabletter och postavin som polisen hämtade ut. Paketen kom från en webbutik och innehöll ytterligare 200 tabletter, sju påsar med vitt pulver och torkade växtdelar, typ Spice.

Adressaten som är i 20-årsåldern var inte hemma. Preparaten har nu skickats för analys.
– Vi misstänker att det är internetdroger. Är det narkotika så kommer han att åtalas, men om de inte ännu är klassade så kan vi numer omhänderta och förstöra dem efter åklagarbeslut och få bort dem från gatan, säger Robert S Öhman.

Razzian ingår i länge planerade insatser av närpolisen under våren mot droger i Sundsvallsområdet. I början av mars frihetsberövades 21 personer som fick lämna drogtester. Polisen har även nyligen gjort större beslag av amfetamin och hasch i kommunen.
Sundsvall har även varit nav för flera sprit- och dopinghärvor senaste året med internationella förgreningar som nystats upp.

Etiketter:

Annonser