Misstänkt langande läkare häktad

STOCKHOLM En äldre allmänläkare häktades i fredags vid Stockholms tingsrätt misstänkt för grovt narkotikabrott. Han tros ha skrivit ut över 100 000 narkotikaklassade mediciner som hamnat på svarta marknaden.

Polisen har spanat på mannen som är i 75-årsåldern sedan i höstas. Han misstänks ha skrivit ut recept och sålt vidare i vinningssyfte. Det handlar främst om ångestdämpande och lugnande medel, s.k. bensodiazepiner, som ofta även används av missbrukare.

Polisen understryker att det var viktigt att stoppa läkaren.
– Det är livsfarligt att låta så stora mängder narkotikaklassade tabletter komma ut på marknaden och säljas vidare till missbrukare. Människor dör av dem, säger Lennart Karlsson vid Citypolisen till Radio Stockholm.

En annan läkare i Stockholm dömdes i januari till fängelse för att förskrivit stora mängder narkotikaklassade läkemedel till missbrukare. Och i tisdags dömdes en läkare till böter för narkotikasmuggling efter att ha beställt 70 tabletter (diazepam och zopiklon) via nätet som stoppades av tullen på Arlanda, rapporterar Dala-Demokraten.

Etiketter:

Annonser