Åtal för rekordbeslag av doping

KARLSKRONA I ett sidofack på en trailer hittade tullen över 1,6 miljoner doser dopingmedel – största beslaget hittills i landet. Nu åtalas den 47-årige lastbilschauffören som kom med Polenfärjan för smugglingsförsöket.

Det var i oktober ifjol som tulltjänstemän noga undersökte lastbilen som just anlänt med Polenfärjan i Verköhamnen i Karlskrona. Den polske chauffören var officiellt på väg till Norge med gods, men gömt i trailern hittades tolv paket med stora mängder dopingmedel.

Det var totalt över 109 kilo av androgena steroider, testosteron och tillväxthormoner i flytande och tablettform. Marknadsvärdet uppskattas till drygt två miljoner kronor. Enligt tullkriminalen är beslaget det största enskilda av doping som gjorts i Sverige.

Mannen förnekar brott och uppger att han inte vet om hur paketen kommit i trailern. Men åklagaren anser det inte troligt att han någon annan placerat dopingpreparaten i bilen utan chaufförens vetskap och åtalade honom i onsdags för grovt smuggling vid Karlskrona tingsrätt.

Han riskerar upp till sex års fängelse och utvisning om han fälls.

Etiketter:

Annonser