Fler fängelsedomar i amfetaminhärva

MALMÖ Fyra män dömdes till stränga fängelsestraff och en frikändes av Malmö tingsrätt i en stor amfetaminhärva med koppling till flera europeiska länder.

Omkring 20 kilo amfetamin värt uppåt 1,6 miljoner kronor i missbrukarled smugglades ifjol till Malmö från Tyskland och överlämnades i ett hotellgarage.

Två tyska medborgare dömdes i tisdags till tio respektive åtta års fängelse för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott och ska utvisas efter avtjänat fängelsestraff. De tros ha smugglat in narkotikan i ett lönnfack i en Mercedes, även om fordonet senare inte hittades pekar en avlyssning på det.

En 52-årig skåning som beställt narkotikapartiet och bedöms som ligans huvudman döms till tio års fängelse. En 57-årig man som tog emot narkotikan och ertappades med den i sin bil döms tull fyra års fängelse.
En femte åtalad frikänns då domstolen att inte finner att han med säkerhet visste om narkotikaaffären, rapporterar TT.

Tidigare har två män dömts av tingsrätten till nio respektive 6,5 års fängelse för smuggling av nära tio kilo amfetamin i härvan som kunde nystas upp efter internationellt omfattande polis- och tullsamarbete.

På kontinenten har flera andra personer gripits och över 100 kilo amfetamin beslagtagits och illegala laboratorier stängts i Holland och Bulgarien.

Etiketter:

Annonser