Stora beslag av knark i Thailand

BANGKOK I fredags beslagtog polis mer än fyra miljoner metamfetamintabletter i Thailand – ett av flera större beslag sedan landet inledde ökad bekämpning av droger.

När premiärminister Yingluck Shinawatra installerades i höstas, förklarade hon hårdare tag mot narkotika. Myndigheterna är nu mer alerta och stora narkotikabeslag har gjorts senare tid.

I slutet av januari beslagtogs i Bangkok 3,8 miljoner metamfetamintabletter av och drygt 70 kilo i kristaller, Ice. Och i torsdags fångades 200 000 tabletter av samma sort och tre män greps vid Chiang Rai-provinsen i norr.

Beslaget i fredags på över 4 miljoner metamfetamintabletter gjordes när en mindre lastbil korsade gränsen till samma provins, som gränsar mot Burma. Två män som fraktade narkotikan lyckades fly från platsen, men i lastbilen hittades 34 ryggsäckar packade med 120 000 tabletter vardera.

Säckarna flögs under bevakning av ett specialkommando till Bangkok och visades på en presskonferens.
Att smugglare fraktar en så stor mängd narkotika på en gång tyder på en brist av drogen i Thailand och för att möta efterfrågan tyckte de väl att risken var värd att ta, sade vice premiärminister Chalerm Yubumrung, ansvarig för kampanjen mot narkotika, enligt AP.

Thailand har blivit ett ledande marknads- och transitland för metamfetamin, varav mycket produceras under kontroll av separatiströrelser i Burma.

Etiketter:

Annonser