McCartney slutar knarka för dotterns skull

Beatleslegenden Paul McCartney har rökt marijuana som andra britter dricker te. Men nu meddelar han att han fimpar för sin dotters skull.

McCartney har inte smugit med sitt droganvändande, som han hållit på med sedan Bob Dylan bjöd honom i mitten av 1960-talet.

Han har förutom cannabis även experimenterat med LSD, heroin och kokain. Och även har tidigare uttryckt stöd för drogliberalare lagar. Men nu är det över.

I nya numret av musikmagasinet Rolling Stones berättar han att dottern Beatrice, 8 år, fått honom att fimpa drogerna.

– Jag har rökt min del. Har man tur så kickar ansvarskänslan in när man uppfostrar ett barn. Man tycker liksom inte att det är nödvändigt längre, säger han till tidningen.

Han har fyra barn sedan tidigare, men förklarar inte varför ingen ansvarsklocka ringt då. Under karriären har han gripits flera gånger för narkotikainnehav, bland annat i Sverige 1972, i Japan 1980 och fyra år senare på Barbados.

Hans andra fru Heather försökte för några år sedan få honom att sluta och berättade att han rökte marijuana som andra britter dricker te. Men det är först nu han meddelar att yngsta dottern fått honom att fimpa.

Den adlade Sir Paul fyller 70 år i sommar och är gift med tredje hustrun, amerikanskan Nancy Shevall. Han avslöjar även för Rolling Stones att Beatlesmedlemmarna övervägt en återförening, men att det skulle “förstöra idén med Beatles.“

Etiketter:

Annonser