Åter stökigt vid hockeymatch

STOCKHOLM Det blev bråk vid hockeyderbyt i Globen i Stockholm i torsdags kväll. Våldsamt upplopp, fylla, narkotikabrott och skadegörelse. Matchen försenades och många omhändertogs. Polisen utlovar tuffare tag framöver mot stökiga fans.

När ishockeylagen AIK och Djurgården skulle komma in på scen, så var det så stökigt på läktarna att spelarna fick återvända till omklädningsrummen.
Nedsläppet försenades en halvtimme, matchen vann AIK vid förlängning, 4-3.

Huliganer på kortsidorna angrep personal, ordningsvakter och entrévärdar och polisen som försökte hålla trapport fria. Fyra greps för våldsamt upplopp och våld mot tjänsteman och 69 personer avlägsnades för störande av ordning med bussar.

Fyra personer rapporterades för innehav av narkotika, elva är misstänkta för narkotikapåverkan och fyra berusade unga under 18 år kördes till Maria Ungdomsmottagning. Även skadegörelser såsom krossade fönster anmäldes, summar polisen.

Fans uttryckte missnöje med polisens agerande vid tidigare match i Globen och ville inte ha poliser på läktarna. Spelarna vädjade till sin fans att lugna ner sig så att matchen kunde börja.

Polisen tänker fortsätta hålla säkerhet och bråkmakare borta. Och får stöd av Björn Eriksson, ny nationell samordnare mot brottslighet vid idrottsarrangemang. Han vill inte att polisen backar.

– Absolut. Det är min klara uppfattning. Vi ska inte träda tillbaka på dess områden, säger Björn Eriksson, som var rikspolischef på 1990-talet, till Expressen.

Etiketter:

Annonser