Polis drogade och våldtog minderårig

SOLNA En polisman i Stockholmsområdet döms till ett års fängelse för att ha våldtagit och bjudit en 16-årig flicka på sprit och narkotika. Han hade hjälpt henne att rymma från ett behandlingshem.

Den 53-årige mannen tog kontakt med ungdomar via en dejtingnätsajt genom att utge sig vara en kvinnlig fotomodell från New York och bjöd in till “champagnefester“.

Han har erkänt i förhör att han fick kontakt med den 16-åriga flickan förra sommaren via internet och betalade hennes tågbiljett när han stack från ett behandlingshem i södra Sverige.

Han bjöd på alkohol och narkotika och ordnade sexträffar med andra unga tjejer, men påstår att han inte visste att flickan var minderårig. Han har bland annat våldtagit den unga flickan när han var drogpåverkad och i “ett hjälplöst tillstånd“, enligt domen av Solna tingsrätt.

Han har också under en period gett henne pengar till sprit, cannabis och kokain som de tillsammans har använt.

Nu döms han till ett års fängelse för våldtäkt, narkotikabrott, vapenbrott och köp av sexuell handling av barn. Dessutom ska han betala flickan ett skadestånd på 60 000 kronor.

Mannen har haft yttre tjänst hos Stockholmspolisen och greps i maj av sina kollegor. Han släpptes dock senare under utredningstiden.

Hans försvarsadvokat säger till Aftonbladet att hans klient sannolikt kommer att överklaga domen. Skulle domen vinna laga kraft kommer 53-åringen att avskedas från polisen.

• I början av 1980-talet ingick han i beryktade “Baseboll-ligan“, en grupp inom polisen som misstänktes ta lagen i egna händer och med övervåld ville sprida skräck och “rensa upp“ i kriminella kretsar och mot gatuvåld i huvudstaden. Några poliser åtalades efter att en berusad man omhändertogs och avled, men fallet lades ner. Beskrivs i polisromanen “Samhällsbärarna“ (1982) av Leif GW Persson.

Etiketter:

Annonser