Årets förebyggare prisade

GÖTEBORG Årets förebyggare har utsetts i samband med den stora drogförebyggarekonferensen FörebyggNu i Göteborg. Västerås kommun, ideella organisationen Tjejzonen årets, ungdomssatsningen Matfestivalen, och Maria Kero från Luleå prisades.

Västerås får vandringspriset Årets förebyggande kommun för att ha skapat förutsättningar för långsiktigt arbete och utvärderar sina insatser.

Tjejzonen är en stödorganisation som förebygger och lindrar psykisk ohälsa bland unga kvinnor genom samtal och virtuella möten. Matfestivalen är en ungdomssatsning i Skövde.

Årets förebyggare Maria Kero, chef för Studenthälsan på Luleå Universitet, har länge drivit ett alkoholförebyggande arbete bland studerande. Det är ett nyinstiftat pris som CAN tagit initiativ till.
Förutom äran tilldelas de ett konstverk av konstnären Nina Svensson.

De fyra pristagarna offentliggjordes vid en galamiddag på konferensen som samlar uppåt 700 deltagare under två dagar. FörebyggNu är en mötesplats för dem som arbetar lokalt, regionalt och på nationell nivå med preventionsarbete om alkohol, narkotika, doping och tobak.

Under konferensen presenteras bland annat ny forskning, flera parallella seminarier anordnas, om allt från länsstyrelsernas tillsynsarbete till unga och cannabis.

Etiketter:

Annonser