Flera droganmälningar efter derby

STOCKHOLM Trots ringa narkotikabrott, slagsmål, försäljning av alkohol till unga och omhändertagande av berusade, så anser polisen att bevakningen kring hockeyderbyt i Globen i måndags kväll “förflöt i stort sett utan problem“.

Omkring 300 polisen hade kommenderats att hålla ordning i måndags kväll vid hockeyderbyt AIK-Djurgården (5-0). Polisen hade i förväg förannonserat om insatser mot droger skulle göras.

24 personer rapporterades för ringa narkotikabrott, en för brott mot alkohollagen, en för att ha burit kniv. Sex personer togs omhand för fylleri och vid kontroll av restauranger kring Globen, så upptäcktes fyra fall av försäljning till underåriga, vilket anmälts.
Inga uppenbart berusade personer släpptes in på matchen, enligt polisen.

Före matchen drabbade ett 50-tal personer samman vid Sockenplans tunnelbanestation – tre misshandelsfall och en skadegörelse anmäldes. Knallskott och tända bengaleldar slängdes av supportrar.

Några supportrar försökte ordna demonstration för att polisen inte skulle kunna ta betalt för ordningshållningen, vilket dock avfärdades. Istället hade arrangörerna lagt på 25 kronor extra för hockeybiljetterna för poliskostnader.

Efter matchen drog flera stökiga supportergäng in mot centrala Stockholm.

Etiketter:

Annonser