Drogkontroll vid ishockeyderby

STOCKHOLM Polisen planerar en särskild narkotikainsats vid hockeyderbyt på måndag mellan AIK och Djurgården i Globen i Stockholm. Detta efter att droger blivit allt vanligare i samband med idrottsevenemang.

– Vi får fler och fler rapporter om bruk av narkotika och andra droger i samband med idrottsevenemang och det är bland de så kallade risksupportrarna som användningen är vanligast. Vår inriktning vid idrottsevenemangen är att vi ska underlätta för den vanlige supportern men ingripa tidigt och kraftfullt mot de personer som stör ordningen och begår brott, säger polisens kommenderingschef Isabel Thorén i en kommentar.

I samband med matchen 14 november i Globen ska därför polisen söka efter drogpåverkade personer och fånga in ungdomar som är i riskzonen. Man vill inte uppge hur många civilklädda poliser som kommer att arbeta just med det, men att samarbete sker med sociala myndigheter.

Själva narkotikainsatsen kostar inte arrangörerna något, vilket polisens vanlig ordningsbevakning numer gör.

Droger har ökat enligt polisen vid sportevenemang. Vid ett fotbollsderby 19 september på Råsunda rapporterades 33 narkotikabrott och gjordes beslag av narkotika och dopingmedel hos supportrar.

Etiketter:

Annonser