Smugglade samma heroin två gånger

OSLO/GÖTEBORG Ligamedlemmar har fått långa fängelsestraff för att smugglat heroin från Sverige till Norge. Första gången blev de nervösa och fraktade tillbaka partiet på nära 9 kilo över gränsen och försökte igen en vecka senare.

En 36-årig man från Sarpsborg i Norge hade köpt narkotikan i Göteborg i maj 2009. Tillsammans med sin fru och två män körde de i två bilar över gränsen mitt i natten, den första bilen skulle kontrollera att kusten var klar, den andra transporterade heroinet.

Men när de fick möte blev de nervösa och avbröt smugglingen och återvände till Sverige. Åtta dagar senare gjorde de ett nytt försök. De valde denna gång att köra på småvägar i skogen, körde fel och korsade gränsen flera gånger.

De i ligans första bil fick syn på en polisbil och varnade personerna i smuggelbilen som kastade drogerna i en säck i skogen. Säcken hämtades senare upp och heroinpartiet kördes till 36-åringens bostad i Norge.

Polisen hade mycket riktigt haft koll på de nervösa smugglarna och slog till några timmar senare . De beslagtog heroinet på 8,85 kilo och grep tre av de fyra misstänkta i Sarpsborg och Oslo. Den fjärde personen greps några månader senare i Sverige.

De två huvudmännen har tidigare fått sina straff på 12,5 år respektive 10,5 års fängelse. Kvinnan dömdes till ett år och sju månaders fängelse. Mannen som greps senare i Sverige har nu fått sitt straff på elva års fängelse av rätten. Det var hans bils som användes för att frakta heroinet, men själv nekade han förgäves till att ha varit i Norge, rapporterar Aftenposten.

Alla dömda fick straffrabatt eftersom heroinet hade en låg renhetsgrad.

Etiketter:

Annonser