Stort amfetaminbeslag i Göteborg

GÖTEBORG Efter spaning kunde polisen i helgen gripa fyra personer och beslagta 20 kilo amfetamin som var gömt i ett skogsparti utanför Göteborg.

De fyra, tre män och en kvinna från Baltikum, greps i helgen efter en period av intensiv polisspaning. Detta sedan en knarkgömma med drygt 20 kilo amfetamin hittats i skogen i en av Göteborgs norra förorter.

– Genom spaning visste vi att amfetaminet kommit från Baltikum till Göteborg via Karlshamn i förra veckan. Vi misstänker att partiet var avsett för att säljas vidare på gatan i Göteborgsområdet, säger kommissarie Eric Blomstrand, vid länskriminalpolisens narkotikarotel, i ett pressmeddelande.

Beslag – värt cirka fem miljoner kronoro i missbrukarled – är ett av de största som polisen i Västra Götaland gjort i år. De fyra männen häktades i måndags av tingsrätten misstänkta för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling.

En av de häktade männen är tidigare dömd för grovt narkotikabrott i Sverige och egentligen utvisad till 2023. Polisen ska nu undersöka om männen kan kopplas till andra narkotikabeslag som gjorts.

Etiketter:

Annonser