Metadon stals på vårdklinik

KRISTINEHAMN Stora mängder narkotikaklassade mediciner stals i tisdags morse vid ett inbrott på psykiatriska öppenvårdskliniken i Kristinehamn. Bland annat metadon som i hög dos kan leda till döden.

Ett larm gick vid halv fyra på morgonen. Gärningsmännen hade tagit sig in på kliniken genom att slå sönder ett fönster och tog snabbt för sig av klassade läkemedel.

För att fördröja för väktare hade man ställt ut hinder vid östra och västra infarten till Mariebergsområdet. Polisen hoppas att vittnen kan ha gjort iakttagelser som kan leda till att tjuvarna grips.

– De länsade det som var gripbart. Det rör sig om olika former av psykofarmaka och epilepsimediciner som i sig är farliga, men det som är mest oroväckande och graverande är att det är metadon stulet, säger polisens pressinformatör Tommy Lindh till Nya Wermlands Tidning.

Metadon är ett syntetiskt opiat som ofta används vid behandling av heroinmissbruk. Läkemedlet är också beroendeframkallande, läcker till illegala marknaden och kan vid felaktig användning leda till överdoser och hjärt- och andningsproblem.

Uppåt ett hundratal personer avled ifjol med metadon i kroppen, enligt forskare.

Etiketter:

Annonser