“Sluta knarka, kändisar!“

STOCKHOLM Det är viktigt att offentliga personer och kändisar undviker narkotika. Det tycker sju av tio svenskar, enligt en ny Synovate-mätning.

Frågan ställdes i mitten av september till 1 005 personer efter ett par kända personer nyligen dömts i uppmärksammade narkotikamål.

Även om flera unga debattörer vill se liberalare narkotikalagstifning, så har de inte majoriteten med sig, konstaterar Dagens Nyheter som bett opinionsinstitutet Synovate göra enkäten.

I gallupen svarade 70 procent att “det är viktigt att offentliga personer inom kultur och media lever ett liv där de inte riskerar hamna i rättsprocesser för sitt missbruk“. 27 procent tyckte inte att det var viktigt, övriga var osäkra.

Skillnaden mellan män och kvinnor, olika inkomstgrupper, storstad och landsbygd, låg eller hög utbildning var inte stor. Av äldre tillfrågade över 60 år tyckte 78 procent att det var viktigt att undvika droger för offentliga personer som föredömen, medan minst vikt (61 procent) fäste personer i åldrarna 33-44 år.

• NYTT JOBB/ Ola Lindholm, 40, f d barnprogramledare och chefredaktör på Kamratposten, får nytt jobb. Han dömdes för två veckor sedan mot sitt nekande för ringa narkotikabrott efter att analys visat spår efter kokain i kroppen. Han trodde att fallet snart skulle vara glömt och att han skulle kunna arbeta med tv igen.
Häromdagen blev det känt att han rekryterats till produktionsbolaget ITV Studios, som gör program som “Halv åtta hos mig“ och “Robinson“. Men än så länge inte framför kameran.

Etiketter:

Annonser