Miljöpartist föreslår avkriminalisering

STOCKHOLM Jakop Dalunde, ledamot i fullmäktige i Stockholm för Miljöpartiet, vill utreda försök med avkriminalisering av narkotika i Sverige.

Jakop Dalunde lägger fram sitt förslag i en debattartikel i Expressen . Han skriver att “… när det gäller narkotikamissbrukare har vi tyvärr en politik som ofta stjälper mer än den hjälper“ och kritiserar regeringens förslag till kampanj mot cannabis.

Jakop Dalunde vill istället för regeringens kampanj att det ska utredas om det kan genomföras försök med avkriminalisering av eget bruk av narkotika i vissa områden i Sverige. Han hänvisar till den internationella debatten och likande förslag i bland annat Storbritannien.

“Tiden är nu mogen för att utreda liknande, begränsade försök på svensk mark. Fokus på vård i stället för knarkarjakt på Södermalm? Avkriminalisering av cannabis i Majorna?“, skriver han.

Jakop Dalunde är tidigare språkrör i Grön ungdom och ledamot av fullmäktige i Stockholm. Han har dock inga tyngre uppdrag inom det sociala området i Stockholmspolitiken, utan arbetar främst med fastighetsfrågor.

Etiketter:

Annonser