Sven Nylander om kokainskandalen

MALMÖ “Jag nekade och nekade“, berättade förre friidrottsstjärnan Sven Nylander. Fem år efter att avslöjats kokainpåverkad i samband med EM i Göteborg valde han att i Sommar i P1 tala ut om skandalen som förändrade hans liv.

– De här dygnen är de tuffaste och smärtsammaste i mitt liv. Jag kunde inte ha valt ett sämre, eller om man vill, ett bättre tillfälle att åka fast, säger Nylander i programmet i torsdags.

Sven Nylander, idag 49 år, greps av polisen tillsammans med ex-höjdhopparen Patrik Sjöberg och ytterligare en idrottare på en krog i Göteborg. Sjöberg erkände direkt, medan Nylander länge nekade att han tagit kokain på toaletten. För Sjöberg blåste historien snart över, men för Nylander fick den större konsekvenser.

Han var vid den tiden 2006 verksam i stiftelsen Ren idrott, som bekämpade droger och doping, som han tvingades lämna. I programmet säger han att han tagit kokain sex till åtta gånger – men aldrig i samband med träning – slapp rättegång, men fick ett strafföreläggande för narkotikabrott.

För Aftonbladet berättar han i en intervju att han tog narkotika första gång på 1980-talet i USA där han gick på en skola. Efter avslöjandet i Göteborg, så gick han på terapi och fick rådet att om man lever i offentligheten, så måste även de dåliga sidorna komma fram och att mediedrevet kan bli en vän. “När man hycklat som jag blir fallet så mycket större“.

Efter skandalen gled Nylander och Sjöberg ifrån varandra, den senare har i en bok i våras beskrivit förre vännen som en “fegis“. Nylander berättar i programmet även om hur han hamnade utanför prispallen flera gånger med några få hundradelars marginal. “Den fjärde mannen“ bor idag i utanför Malmö med sin familj och lever ett lugnare liv som varumärkesutvecklare för ett bolag i Stockholm.

Etiketter:

Annonser