Förbundskapten i bryggeri-reklam

STOCKHOLM Fotbollsförbundet säger att alkohol och idrott inte hör ihop. Men man sponsras av Spendrups och herrlandslagets förbundskapten Erik Hamrén gör reklam på Norrlands Gulds hemsida.

Erik Hamrén koppling på ölmärkets hemsida (som ägs av Spendrups) är tydlig. Trots att Svenska fotbollsförbundet tar ställning mot alkohol och drev projektet “Mål utan alkohol“, så är det förbundet som engagerat Hamrén till reklamen.

Filmen puffar för motionsturneringen Grushjältar Cup som Fotbollsförbundet arrangerar tillsammans med bryggeriet Spendrups i början av juni på tre platser.

Själv ser inte Erik Hamrén något problem.
– Det finns väl andra grejer än alkohol hos Norrlands Guld. Mitt jobb är att göra jobb för våra sponsorer. Jag ser ingen koppling till alkohol, säger han till TT.

Och Fotbollsförbundet tycker inte det är konstigt, vare sig att sponsras av ett företag som lever på alkoholförsäljning eller att reklamfilmen visas i anknytningen till ölmärket.
– Vi följer de regler som finns för svensk alkoholreklam och det vi gör tillsammans med Spendrups är vi stolta över, säjer förbundets generalsekreterare Mikael Santoft till Radiosporten.

På Svenska Fans hemsida presenteras Grushjältar Cup bredvid ölmärkets logga och texten “Officiell supportbar“.

• Spendrups fälldes i mars i Marknadsdomstolen om ett rabatterbjudande av folköl som kopplade samman alkohol och idrott och riskerar vite vid upprepning.

Etiketter:

Annonser