Pete Doherty i fängelse för kokain

LONDON Skandalomsusade sångaren Pete Doherty i bandet Babyshambles åkte fast för innehav av kokain i samband med utredningen av en flickväns död av en överdos ifjol. Nu har han för tredje gången dömts till fängelse för narkotikabrott.

Pete Doherty, 32 år, har länge varit en följetång inom rättsväsendet i England. I fredags dömdes han till sex månaders fängelse i det som blev hans 25:e narkotikadom. Han får också betala 600 pund för rättegångskostnader.

Filmskaparen Robyn Whitehead avled av en överdos heroin i januari 2010. Hon höll på med en dokumentär om Doherty och hittades död i en bostad där Doherty och en vän rökt crack-kokain, vilket syns på filmen.

Han greps under polisutredningen sedan bevis hittats om narkotikainnehav. Däremot misstänktes han inte haft med hennes död att göra.

Försvarsadvokaten vädjade om att Doherty skulle dömas till höga böter istället för fängelse och påminde om att han inlett en “långvarig kamp“ mot sitt missbruk.

Men domaren David Radford sade att sångaren har en skrämmande historia av att begå liknande brott. “Det kan inte vara rätt att gång på gång inte sända dig till fängelse, även om du är en talangfull musiker“, sade domaren i Snaresbrook Crown-rätten in östra London enligt brittiska medier.

Dohertys fängelsestraff påverkar även hans svenska sommarturné. Det är oklart om han kan komma till festivalen Storsjöyran i Östersund i slutet av juli som tänkt.

Etiketter:

Annonser