Wild Kids stoppas efter kokainåtal

STOCKHOLM Sveriges Television har beslutat att lyfta barnprogrammet “Tittarnas Wild Kids“ ur tablån. Detta sedan programledaren Ola Lindholm åtalats för ringa narkotikabrott.

Två avsnitt återstår i tv-serien, det närmaste skulle sänts nu på lördag i Barnkanalen. Men de uppskjuts nu. Det är även oklart om när en ny serie Wild Kids ska inspelas.

SVT uppger att man gör det “utifrån barnens bästa “ och vill invänta domen mot barnprogramledaren. Han misstänks ha använt kokain sedan ett prov som togs i april var positivt.

Lindholm nekar i samtal med SVT och på sin blogg till att “tagit kokain medvetet“. Men SVT väljer alltså att stoppa det populära tv-programmet i väntan på dom.

– Vi tycker det är viktigt att SVT är tydligt med att inte ha någon annan syn på narkotika än att det är väldigt allvarligt, säger kommunikationsdirektör Helga Baagø till Kulturnyheterna.
Skulle han fällas kan han inte arbeta kvar, frikänns han är han mer än välkommen tillbaka, enligt Baagø.

40-årige Ola Lindholm åtalades i fredags för ringa narkotikabrott sedan han vägrat acceptera ett strafföreläggande. En rättegång dröjer troligen till i september.

Han tar paus från arbetet som chefredaktör för Kamratposten, meddelade han i helgen. Han är kvar i styrelsen för Barnens rätt i samhället (Bris) där man väljer att avvakta domen.

• Nya pressombudsmannen Ola Sigvardsson är i DN kritisk till att gränserna för namn- och bildpublicering av brottsmisstänkta kändisar har förskjutits.

• Fotnot: Drugnews väljer att namnge Ola Lindholm i kokainaffären före rättegång och dom. Detta sedan han i sin blogg kommenterat misstankarna, nämns i andra medier och att SVT stängt av honom.

Etiketter:

Annonser