Dopingrazzior i Västra Götaland

GÖTEBORG Polisen i Västra Götaland gjorde dopingrazzior på flera gym i onsdags kväll. 35 unga kroppsbyggare togs med för provtagning, tio av dessa delgavs senare även misstanke om narkotikabrott.

Ett hundratal poliser deltog i kontrollerna av 17 gym i Göteborg och på andra platser i den största dopingkontrollen någonsin i länet. Razziorna leddes av personal från narkotikaroteln.

– Syftet med insatsen är att upptäcka och lagföra de personer som använder dopingpreparat samt att förhindra spridningen till framförallt yngre personer, säger Magnus Andriansson vid narkotikaroteln, i en kommentar.

Kontroller gjordes på anläggningar i Göteborg, Borås, Alingsås, Lerum och Lidköping. I de flesta fall var gymägarna glada för insatsen och önskar tätare kontroller framöver, enligt polisen.

Ett stort antal personer hördes och 35 unga män i åldrarna 18 till 25 år misstänkta för dopingbrott fick lämna prover. Tio av dem misstänks även för narkotikabrott. Husrannsakningar gjordes även i misstänktas bostäder.

Polisen beslagtog dopingpreparat på 13 adresser. Vid en husrannsakan hittades 13 000 enheter dopingpreparat och vid två andra mindre mängder. Andra beslag var bland andra 1 hekto amfetamin, 1 hekto marijuana, ett kilo hasch och ett vapen.

Etiketter:

Annonser