Åtal för cannabisodling

STAFFANSTORP En 37-årig man i Staffanstorp åtalas misstänkt för grovt narkotikabrott då en stor cannabisodling och åtta kilo plantor hittats i en lada nära hans bostad. Mannen förnekar brott och uppger att han hyrt ut till en annan person som fått odla.

Mannen stoppades i oktober i Malmö på väg till arbetet på Kastrups flygplats. Polisen misstänkte att han var berusad, vilket bekräftades. Dessutom hittades spår av kokain i kroppen och beslut om husrannsakan i hans bostad togs, rapporterar Skånskan.

I bostaden hittades 150 gram hasch och omkring 17 000 kronor i både svenska, danska och norska valörer i en burk. En elmätare hade manipulerad och polisen misstänkte illegal odling av cannabis, som är mycket energikrävande.

I en lada intill upptäcktes en stor odling, avancerad utrustning och ett tält med plats för uppåt 300 plantor. Säckar med flera stammar visade att mannen nyligen skördat. Även en mindre mängd kokain hittades.

37-åringen uppger att han hyrt ut till en person som odlat, men att han själv är oskyldig till brott. Tre andra personer i huset uppger att de inte känt till odlingen.

Nu riskerar mannen ett långt straff för att ha odlat och sålt narkotika.

Etiketter:

Annonser