Pilot upptäckte stort cannabisfält

SANTA YSABEL Föraren av en polishelikopter upptäckte häromdagen en jätteodling av cannabis i ett indianreservat i södra Kalifornien. Beslaget av 25 000 plantor beräknas ha ett värde omkring 100 miljoner dollar i missbrukarled.

Piloten från San Diego County Integrated Narcotics Task var ute på ett rutinuppdrag när såg och kunde rapportera om det stora cannabisfältet i Santa Ysabel Indian Reservation. I tisdags skickades DEA-agenter dit för att förstöra och ta hand om plantorna.

– Det är definitiv största fallet i år. Vi tror att odlingen drevs av mexikanska narkotikakarteller, den var sofistikerad skött och mycket stor, säger DEA:s taleskvinna Amy Roderick till SignonSandiego.

Inga personer har hittills gripits för koppling till den illegala jätteodlingen som redan hade börjat skördas.

Illegal cannabisodling är omfattande i USA och särskilt i västra landet. Hittills i år har myndigheten beslagtagit över 115 000 plantor, och ifjol togs 517 000 plantor värt cirka två miljarder dollar, enligt DEA.

I november anordnas en folkomröstning i Kalifornien om legalisering av marijuana, förespråkarna menar att reglering och beskattning av odling och handel skulle slå undan benen för ligor och stärka delstatens underskottbudget. Federala talesmän har dock återkommande sagt att USA inte kommer att legalisera cannabis.

• Samtidigt fortsätter striden om “medicinsk marijuana“. I Los Angeles finns hundratals utlämningsställen där personer med rekommendation från läkare kan handla drogen legalt. Men efter ordningsproblem håller lokala myndigheter på att skärpa reglerna. Endast 41 av ställena tros klara de nya kraven, men stadsjuristerna i LA räknar med flera processer från de dispensärer som beordrats stänga, enligt sajten Actnow.

Etiketter:

Annonser