Hassela inväntar utredning

GÖTEBORG Hassela Solidaritet avvaktar uteslutning av ägaren till vårdföretaget Hassela Göteborg AB trots anklagelser om bluffakturor och dåligt ledarskap. “Vi vill invänta de utredningar som pågår, men vi ser allvarligt på anklagelserna och han sitter löst“, säger förbundsordförande Cilla Dahl-Andersson till Drugnews.

I fredags mötte hon ägaren, vd Kent Andersson, och före detta anställda som framfört kritiken. Det handlar om både missnöje med personalpolitiken och att Hassela Göteborg AB skulle ha felfakturerat Göteborgs stad för bland annat jourtjänster som man inte tillhandahållit.

Det utpekade företaget har inlett en utredning om fakturering och ledarskap som beräknas vara klar 31 augusti och även ska granskas av en extern revisor. Dessutom håller Hassela Solidaritet på med en egen utredning som ska vara klar i början av nästa månad, enligt Cilla Dahl-Andersson.

– Kritiken är allvarlig. Ord står mot ord, men de tjejer som slutat och framfört anklagelserna är trovärdiga. Dessutom har fackförbundet Kommunal efter en studie med djupintervjuer pekat på bristande ledarskap hos Hassela Göteborg AB, säger hon.

Hon understryker att Hasselarörelsen tar allvarligt på anklagelserna som framförts ibland annat TV4 om ekonomiska oegentligheter och missnöjd personal hos det fristående företaget. Dessutom har några tidigare elever trätt fram och fört fram mer generell kritik mot behandlingsformen.

– Vi är en ideell medlemsorganisation för privatpersoner som vill engagera sig för att motverka utslagning. Vi har inget ekonomiskt eller juridiskt ansvar eller befogenhet över bolaget Hassela Göteborg AB. Men namnet Hassela förpliktigar och det vill vi värna, liksom de ungdomar som behandlas där, säger Cilla Dahl-Andersson.

Göteborgs stads upphandlingsenhet har frusit avtalet med Hassela Göteborg AB tills utredningen är klar.

Drugnews har utan framgång försökt nå Kent Andersson, vd Hassela Göteborg AB.

Etiketter:

Annonser