Alkohol till underårig på Centerns ”gårdsförsäljning”

VISBY Ungdomens nykterhetsförbund gjorde en PR-kupp när en av deras medlemmar lyckades köpa starköl när Centerpartiet skulle visa på fördelarna med gårdsförsäljning av alkohol.

Centerpartiet driver kampanj för att tillåta försäljning av alkohol från de gårdar som själva producerar till exempel vin och hänvisar till att exempel från Finland visar att detta är förenligt med detaljhandelsmonopol på alkohol.

I samband med Centerpartiets dag i Almedalen startatade partiet en tillfällig gårdsförsäljning. Arrangemanget fick besök av en 16-årig UNF:are, som också fick köpa starköl.

– Vår kritik mot gårdsförsäljning handlar bland annat om åldersgränser. Om de inte ens lyckas när jordbruksminister Eskil Erlandsson står och tittar på, hur kommer det då att bli ute på gårdarna?, säger IOGT-NTO:s ordförande Anna Carlstedt i en kommentar.

Arrangemanget lanserades som att det var Centerpartiet som startade gårdsförsäljning, men efter avslöjandet tonas partiets roll ned. Centerpartiets kampanjgeneral Michael Arthursson säger till Sveriges television att ”det inträffade är krögarens ansvar, men att han inte anser det acceptabelt”.

Ungdomens Nykterhetsförbund kommer att polisanmäla händelsen.

Etiketter:

Annonser