Bröllopsparet går med i Kris

STOCKHOLM Före bröllopet på lördag så har såväl Kronprinsessan Victoria och blivande prins Daniel som prinsessan Madeleine tackat ja till att bli hedersmedlemmar i Kriminellas revansch i samhället.

Det skedde vid landshövdingarnas fest på Ostindiefararen Götheborg i onsdags kväll dit Kris ordförande Christer Karlsson var inbjuden av Stockholms landshövding Per Unckel.

– Då både kungen och drottningen är hedersmedlemmar sedan flera år, så hade jag förberett med medlemskort och tänkt ta en rövare och fråga kronprinsessparet om jag fick chansen. Och det gick ju bra, berättar Christer Karlsson för Drugnews.

Han framhåller hur stolt han är för att paret och prinsessan Madeleine tackade ja direkt. Kronprinsessan Victoria sade att hon var intresserad av Unga Kris arbete bland utsatta ungdomar, i ett fyraårigt projekt med 585 unga har samhället sparat två miljarder kronor genom att de lämnat en brottslig bana.

– För oss ex-missbrukare och kriminella som har upplevt verkligt utanförskap i fängelser och på institutioner är det fantastiskt skönt att få stöd från kungafamiljen som är så aktad och respekterad i samhället, säger Christer Karlsson.

Kris bildades 1997 med syftet att främja kriminellas och missbrukas väg tillbaka i samhället. De möter bland andra fångar som muckar från fängelse och erbjuder de som vill stöd för att leva ett hederligt och drogfritt liv.

Etiketter:

Annonser