Försökte langa metadon till polis

STOCKHOLM En 31-årig man har dömts för försök till narkotikabrott efter att ha erbjudit en civilklädd polis på Sergels torg i Stockholm att köpa metadon och narkotikaklassade tabletter.

Mannen hade flera år varit med i ett metadonprogram för sitt opiatberoende. I maj ifjol hade han legalt hämtat ut en halv veckas ranson med fyra flaskor metadon.

Han gick därefter med sin ranson, påverkad av heroin och tabletter, till “Plattan“ och frågade en kvinna om hon “behövde något?“ och att “det finns metta och det finns fludder“. Något som i missbrukssammanhang brukar innebära metadon och narkotikaklassade tabletter.

Det var dock en civilklädd polis han tilltalat och det blev åtal om saken.
31-åringen påstod att han inte försökt sälja narkotika till henne, utan bara mer allmänt upplyst henne. Något som dock vare sig tingsrätt eller hovrätt fann trovärdigt.

Mannen dömdes för försök till narkotikabrott och två fall av narkotikabrott till skyddstillsyn i tingsrätten. Hovrätten gör samma bedömning angående säljförsöket, men ogillar åtalet vad gäller metadoninnehavet eftersom han lagligt fått det utskrivit, rapporterar Dagens Juridik.

Etiketter:

Annonser