Friad från mordförsök – tog fel drog

VÄSTERÅS En drogpåverkad man frias från mordförsök, trots att han erkänt att han knivhuggit en kvinna i halsen. Tingsrätten anser att han inte kunde förutse effekten av drogen då han trodde sig tagit amfetamin, men fick i sig ett annat preparat.

Den 60-årige mannen i Västerås har erkänt att han skadat den 47-åriga kvinnan som var nära att avlida av hugget. Men minns inte händelsen.

Västmanlands tingsrätt menar att han inte haft uppsåt att knivhugga henne. Och att ruset inte var självförvållat då han av en bekant fått en drog som han trodde var amfetamin, men som visade sig vara ämnet etylkatinon. Ett nytt nätpreparat, med ganska okända effekter.

Även om 60-åringen är känd hos polisen tidigare och straffats många gånger så har han inte tidigare gjort sig skyldig till våldsbrott, vilket styrker hans version, menar tingsrätten som friar honom.

Åklagaren är upprörd över domen och avser att överklaga.
– Jag tycker det är häpnadsväckande . Han är ute efter att droga sig och tar en väldigt hög risk, säger Vice chefsåklagare Stephan Uttersköld till tidningen VLT.

Etiketter:

Annonser