UNF: inga bidrag till föreningar som langar

HELSINGBORG MUF i Helsingborg har i flera år utan tillstånd sålt alkohol och erbjudit mängdrabatt till minderåriga medlemmar. Nu kräver avslöjarna, Ungdomens nykterhetsförbund, att bidragen stoppas till Moderata ungdomsförbundet.

– Det finns ingen anledning till att staten ska betala för att unga super sig fulla, säger Vidar Aronsson, ordförande i UNF.

I en debattartikel i Expressen begär han att MUF ska betala tillbaka de tre miljoner kronor man fått i statsbidrag för 2009 och att inga nya bidrag ska ges förrän alkoholproblemen är åtgärdade. Även att föreningen i Helsingborg ska betala tillbaka bidrag under den tid som spritfesterna har pågått (en polisanmälan om otillåten utskänkning gjordes redan 1998 i Helsingborg).

Dessutom vill UNF att Ungdomsstyrelsen med tydliga krav ska säkerställa att alla ungdomsorganisationer som får bidrag inte har alkohol i verksamheten för unga under 18 år.

MUF-föreningen i Helsingborg är polisanmäld och moderpartiet har stängt klubben och lämnar inte tillbaka nycklarna innan en ny styrelse utses.

Etiketter:

Annonser