Ljus för knarkets offer

STOCKHOLM I torsdags genomfördes ljusmanifestationer på ett 30-tal orter i landet för att hedra narkotikans offer och deras anhöriga.

I Stockholm samlades ett hundratal personer på Sergels Torg (“Plattan“) för en minnesstund. 300 marschaller tändes symboliskt för de ungefär lika många dödsoffer illegala droger skördar varje år.

Samtidigt tändes ljus på ett 30-tal andra platser runt omkring i Sverige. Det var för tionde året som manifestationerna anordnas i samband med Allhelgonahelgen som även är ett stöd för en restriktiv narkotikapolitik.

– Ljusen här brinner för människor som stod oss nära och som dog av narkotikan, ikväll hedrar vi dem med en tyst minut, sade en av talarna, Ying Johansson från Smart Ungdom.

Ett dussintal frivilligorganisationer stod bakom manifestationen på Sergels Torg, tal hölls och deltagare och förbipasserande gavs möjlighet att stanna upp och begrunda. Mötet i Stockholm föregicks av ett seminarie om narkotikasituationen i landet, med temat “internet och droger“.

De årliga manifestationerna arrangeras av bland andra Folkrörelser mot Droger, med IOGT-NTO, Riksförbundet narkotikafritt samhälle, Föräldraföreningen mot narkotika Stockholm, SMART, Sveriges Landsråd för alkohol- och narkotikafrågor, X-Cons, Anhöriga mot droger, Sveriges invandrare mot narkotika, Kris City, studieförbundet NBV, Stockholms Nykterhetsförbund, Motorförarnas helnykterhetsförbund.

Etiketter:

Annonser