“Max lättöl vid derbymatcher“

STOCKHOLM Flera fotbollssupportrar omhändertogs för misshandel och bråk efter derbyt på Råsunda i söndags. Max lättöl bör tillåtas på högriskmatcher, anser Kristina Alvendal (M), polisstyrelsens ordförande i Stockholm.

Nu är det annars bara lättöl som serveras när AIK och Hammarby (2-1) möttes på Råsunda. Det var lugnt på läktarna, men utanför greps fyra personer för misshandel, 15 omhändertogs och ett 70-tal hammarbysupportrar bussades bort.

Alvendal tycker att även Söderstadion och Stockholms Stadion borde ha samma regler som Råsunda. På dessa två kan publiken köpa folköl, vip-gäster och säsongskortsinnehavare kan även köpa vin och starköl.

Inom kort ska polisen, kommunerna och klubbarna träffas för att utvärdera den gångna säsongen. Fylleri, hot och publik som tar sig in på plan har förekommit.

– Jag tycker att det vore en viktig signal från dem som anordnar detta att det kräver en alkoholfri miljö. Jag förstår inte att det som gäller i Solna inte ska gälla på andra ställen, säger Kristina Alvendal till Svenska Dagbladet.

Hammarbys evenemangsansvarige Göran Rickner anser dock att man har koll inne på arenan över alkoholförsäljningen och att särskilt entréerna bevakas noga. En fältassistent uppger dock att unga som är berusade inte har problem att ta sig in på matcher och att det finns äldre som köper ut åt dem innanför grindarna.

Etiketter:

Annonser